handmadebijou

marți, 19 februarie 2008

Romania: Rezultatul celei de-a doua semifinale



Sambata. 16 februarie, TVR a transmis a doua semifinala a concursului Eurovision 2008 -Selectia nationala.

Alina Sorescu i-a luat locul Danilei Nane, prezentand alaturi de Iulian Vrabete a doua semifinala iar in "camera verde" s-a aflat Iuliana Marciuc.

Piesele prezentate aseara au fost mult mai bune calitativ si din punct de vedere al show-lui decat cele din prima semifinala iar competitia a fost stransa.

Juriul cu cateva modificari a ramas acelasi. Din pacate si cu acelasi stil de jurizare. Ma intreb daca constientizeaza ca jurizeaza pentru un concurs european si nu pentru "Festivalul de la Caracal" (vorba unui mare artist si coregraf).

Nu numai notele date dar si faptul ca citeau numele pieselor in romana de nu mai stiai cui dau nota demonstreaza ca excesul de nationalism ascunde pentru unii expresia "strugurii sunt acrii"

Membrii juriului asa cum apar pe site-ul TVR au fost urmatorii (numele subliniate sunt membrii noi):


Adrian Ordean - compozitor, membru al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din România, Mădălin Voicu - deputat, secretar al Comisiei pentru Cultură a Camerei Deputaţilor, Dida Drăgan - interpret, membru în Consiliul de Administraţie al TVR, Victor Socaciu - membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, membru în Consiliul de Administraţie al TVR, Mircea Drăgan - compozitor, Dani Constantin - compozitor, Andrei Kerestely - compozitor şi inginer de sunet, Marcel Pavel - interpret, Bogdan Pavlică - redactor muzical la Radio România, Bogdan Miu - realizatorul emisiunii Dimineaţa devreme la Radio Europa FM, Aris Kalimeris (Grecia) - editor al site-ului European Song Contest Today (esctoday.com) specializat în domeniul Eurovision, Dana Andronie - ziarist la Jurnalul Naţional. Votul juriului a reprezentat 50% din punctajul final, celelalte 50 de procente reprezentând votul telespectatorilor.

Cele sase piese calificate pentru finala din 23 februarie sunt:

1. Shine - Biondo - Suedia (278 puncte)

2. Seven Days - Paula Seling şi Provincialii (228 puncte)

3. Fairytale Story - Nicola (206 puncte şi punctaj maxim din partea a doi membri ai juriului, faţă de următorul clasat, cu acelaşi număr final de puncte, dar fără niciun punctaj maxim din partea juriului)

4. Run Away - Cătălin Josan (206 puncte)

5. Come this way - .Zero feat. Marius Moga (189 puncte)

6. Follow Me - VH2 (186 puncte).

sursa TVR.

Scurte pareri despre piesele calificate:

-Shine - piesa clasica in stil Eurovision cantata de niste voci exceptionale dar care aseara s-au auzit cam aiurea...
-Seven Days - per ansamblu are de toate, e compusa tot pe reteta ESC dar cu o orchestratie mai moderna si aseara Paula Seling si Provincialii au cantat perfect.

-Fairytale Story - Alta piesa in stil ESC, imi aduce aminte de Carola (Suedia). Nicola mie personal mi s-a parut ca s-a inecat la un moment dat...

-Run Away - Piesa draguta, interpretata relativ bine de Catalin desi nu se prea impaca cu "inaltele". N-am inteles de ce TVR filma mereu blonda de la chitara si pe Catalin doar din cand in cand...Se pare ca webcast-ul a cazut exact la momentul Run Away pentru ca pe esctoday.com care relateaza live toate semifinalele si finalele, despre Catalin nu au scris nimic.

-Come this way - Show, dinamism, Moga iesind din cufar dar cu vocile ce facem? Slabute si falsute pe alocuri. Oricum a fost cea mai tare aparitie..

-Follow Me - Profesionalism si experienta ...si cam atat. Cu tot respectul pentru Cotabita, Pocorschi and Co dar sa zica un saru'mana la juriu ca altfel nu treceau in finala. Din cauza piesei nu a interpretarii, evident.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu