vineri, 1 februarie 2008

EBU: In 2008 vor fi doua semifinale la Eurovision Song ContestIn 28 septembrie 2007 la Verona, la cea de-a 50-a intalnire a a comitetului EBU ca in 2008 Eurovision Song Contest va avea doua semifinale in loc de una asa cum eram obisnuiti.
Doar tara gazda, respectiv Serbia, Franta, Marea Britanie, Spania si Germania vor fi calificate automat in finala. Celelalte tari vor fi grupate in doua semifinale.

Exista posibilitatea ca anul acesta, sa se voteze in semifinale atat prin televoting cat si cu ajutorul unui juriu(de specialitate sau nu). Mai precis, 9 tari din fiecare semifinala se vor califica pe baza televotingului iar cea de-a zecea se va califica in urma notelor primite de un juriu.
Cert este ca in urma discutiilor aparute in presa si in randul fanilor acestui concurs, referitor la votarea pe baza de prietenii si vecinatati, EBU a hotarat sa introduca in 2008 doua semifinale la Eurovision Song Contest.

Prin urmare in afara celor 5 tari (Serbia, UK, Spania, Germania si Franta) restul tarilor vor fi nevoite sa treaca prin semifinale pentru a se califica iar locul 13 obtinut de Romania anul trecut la Helsinki chiar ca nu mai conteaza.

sursa si photo


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu