handmadebijou

marți, 12 februarie 2008

Andorra: Gisela cu Casanova la Belgrad



Gisela va reprezenta Andorra la Eurovision Song Contest 2008 care va avea loc in mai la Belgrad.

Cantecul scris special pentru acest concurs si pentru vocea Giselei se numeste Casanova iar compozitorul sau este Jordi Cubino.


Participarea Giselei ca reprezentanta a Andorrei este cel mai ambitios proiect din istoria RTVA (RadioTeleviziunea Andorra). Gisela are trei albume de succes la activ si a colaborat la coloana sonora a filmelor "Peter Pan" si "El Ratoncito Pérez". Pe scena a interpretat-o pe Wendy in "The musical of Peter Pan".
Este vocea oficiala a papusii Barbie in Spania.


Compozitorul si producatorul cantecului Casanova este Jordi Cubino care a declarat intr-un interviu ca a scris piesa special pentru publicul european, inclusiv cel din Spania. Principalul obiectiv este ca piesa Casanova sa ajunga in marea finala de la Belgrad.
Jordi Cubino a compus cantece devenite hituri pentru David Bisbal, Toni Braxton, Ricky Martin sau Marta Sánchez.

Gisela va promova piesa in Spania, Portugalia, Franta, Olanda, Germania si cateva tari din estul Europei. O versiune in catalana va fi de asemenea inregistrata iar produsul final de la Belgrad va fi probabil in engleza dar si cu o parte in catalana.
Turneul de promovare va incepe cu trei luni inaintea concursului de la Belgrad iar Gisela va fi insotita de o echipa a televiziunii din Andorra.


Andorra participa la Eurovision Song Contest din 2004 dar pana acum nu a reusit sa ajunga in finala. Cel mai bun rezultat de pana acum a fost la Helsinki cand trupa Anonymous a obtinut locul 12 in semifinala cu piesa Salvém el món.


Un scurt fragment al piesei Casanova poate fi ascultat mai jos:





surse:esctoday.com; oikotimes.com


Vezi si: Casanova - videoclip

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu