handmadebijou

vineri, 1 februarie 2008

Romania Eurovision 2008 -rezumat dec. 2007 - ian 2008


- In decembrie TVR anunta ca noul sef de proiect pentru concursul Eurovision 2008 va fi Ioan Duma. Ales din trei competitori de catre directorul de programe al TVR, acesta declara:

„Voi incerca sa organizez, impreuna cu echipa pe care o coordonez, o competitie total transparenta, impartiala si credibila pentru concursul de selectie al cantecului care va reprezenta Romania la Eurovision 2008. Vom incerca sa redam concurentilor, autori si interpreti, precum si publicului increderea in corectitudinea acestui concurs, permanent controversat. Sper sa determinam o participare mai numeroasa in special a artistilor din prima linie valorica, precum si inscrierea in concurs a unor cantece, formule interpretative si viziuni scenice apte de a accede in primele locuri ale competitiei internationale. Sper sa ne ajute bunul Dumnezeu si sa avem in concurs cantece bune.“

- 22 decembrie 2007 incep inscrierile pentru selectia nationala Eurovision 2008 inscrieri care conform calendarului TVR se termina pe 15 ianuarie 2008.

- 8 ianuarie 2008 - Anca Parghel, Tom Boxer si trupa Fly Project anunta ca vor sa castige Eurovisionul si ca s-au inscris in concurs cu piesa Brasil.

- 8-14 ianuarie 2008 incep zvonurile:

Trupa Sistem anunta mass media ca ar fi primit o invitatie oficiala din partea Televiziunii poloneze de a participa in finala nationala a Poloniei. Din pacate oficialii din Televiziunea poloneza declara ca persoana care a facut invitatia nu face parte din organizatorii selectiei nationale poloneze si prin urmare e-mail-ul primit de catre Sistem a fost o posibila farsa.

Cum ca Mihai Traistariu si Luminita Anghel vor fi gazdele selectiei nationale, stire infirmata initial de Mihai Traistariu si apoi chiar de catre TVR.

Cum ca Andra s-ar fi inscris cu cinci piese in concurs.

Cum ca s-au primit pentru preselectie si piese din alte tari cum ar fi Suedia, Malta, Slovenia, Grecia, Serbia sau Israel, fapt confirmat de Ioan Duma.

Marius Moga declara pentru oikotimes.com ca anul acesta nu va participa cu nici o piesa la concursul Eurovision.
"Nu particip cu nimic si nu am compus nimic special pentru Eurovision. Este adevarat ca am compus piese pentru albumele mai multor artisti iar daca acestia vor sa trimita una din piesele compuse de mine este doar decizia lor"

- 16 ianuarie 2008 - conform calendarului, juriul asculta si alege din cele aproape 300 de piese inscrise in concurs.

Horia Moculescu intr-un interviu la TVR se plange: "ne intoxicam cu muzica proasta"
Aflam in cadrul aceluiasi
reportaj ca printre participanti se afla si Marius Moga.

- 17 ianuarie 2008- aflam piesele selectate de juriu, selectie facuta intr-o singura zi nu in doua cum era prevazut. Printre finalisti surpriza, compozitori suedezi si o interpreta slovena.
Brasil e doar a patra rezerva.

-19 ianuarie2008 - Ascultam cele 24 de piese alese de juriu.
Ne apuca tristetea...

-21 ianuarie 2008 - N-am apucat sa ne formam o parere clara asupra celor 24 de piese alese de juriu ca avem deja o retragere si o descalificare.
3 Sud Est si-au retras din competitie piesa "Vorbe care dor" iar piesa "Your Love" interpretata de Paradise a fost descalificata.
In consecinta din cele patru piese selectate ca rezerva intra acum in concurs :
La storia della pioggia -
Inesa
Run Away - Catalin Josan

-22 ianuarie 2008 - se anunta in urma tragerii la sorti, ordinea in cele doua semifinale.

-25 ianuarie 2008 - Slovena Maya interpreta piesei Times to rise se retrage din concurs. Compozitorul si textierul Ziga Pirnat anunta TVR ca piesa Mayei a fost acceptata si in finala natională a Irlandei. Acolo Maya va concura doar cu alti cinci competitori si prin urmare sansele de calificare sunt mai mari.
In locul piesei retrase intra urmatoarea piesa in ordinea punctajului Vânt de vara, interpreta: Monique.
Asteptam videoclipurile, prima semifinala, a doua semifinala, finala si comentam de zor pe bloguri, forumuri, etc. Strigam "plagiat" la doua piese din trei ascultate....
Brasil ramane tot rezerva...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu