handmadebijou

marți, 12 februarie 2008

Romania 2008: Rezultatul primei semifinale


Sambata, 9 februarie, TVR a transmis prima semifinala din cadrul selectiei nationale a concursului Eurovision 2008.
Din cele 12 piese prezentate doar sase s-au calificat in finala selectiei nationale care va avea loc pe 23 februarie.
Piesele calificate sunt urmatoarele:
1. Pe-o margine de lume - Nico si Vlad Mirita cu 284 de puncte
2. The Key Of Life - Simona Nae cu 229 de puncte
3. When We're Together - Catalin Josan cu 217 puncte
4. Prea mici sunt cuvintele - Leo Iorga & Pacifica cu 206 puncte
5. Dr Frankenstein - LaGaylia Frazier (Suedia) cu 174 puncte
6. Love Is All I Need - Tabasco cu 170 puncte
Anuntat a fi un spectacol de exceptie prima semifinala nu a excelat prin nimic. Poate doar prin blazare. Concurentii stateau in asa zisa "camera verde" asteptand ca mieii la taiere rezultatul. Un fel de "ce-o fi o fi" parea sa predomine atmosfera.
Tragerea la sorti pentru cele doua semifinale nu s-a dovedit avantajoasa si pentru show-ul de televiziune. Multe balade in semifinala din 9 februarie, multe piese slabute cu interpretare la fel de slaba. A doua semifinala se contureaza mai dinamica prin natura pieselor dar si prin calitatea lor. Dar sa asteptam spectacolul live pentru ca surprizele bune sau rele apar atunci.
Prezentarea jalnica a Danielei Nane cred ca a dezamagit multa lume. Pe mine m-a pus pe ganduri serios pentru ca trebuie sa fii complet lipsit de experienta ca sa faci asemenea gafe, balbe, etc si sa nu incerci macar sa salvezi situatia cu un zambet frumos sau cu o glumita... Am aflat mai tarziu ca Daniela Nane suferise o cadere de calciu, pe scurt, nu se simtea bine.
Ok, pot intelege asta, nu inteleg insa cum experienta dobandita pe scena precum si experienta realizatorilor de emisiuni live nu au putut-o ajuta mai mult, sa mascheze aceasta situatie neplacuta.
O premiera (cred) in Romania: in juriu s-a aflat si corespondentul esctoday.com, Aris Kalimeris care a notat, cu mici exceptii, total diferit piesele fata de restul juriului.
Si tot in privinta juriului: doamna Dida Dragan s-a scuzat ca da o nota mica piesei interpretate de Adrian Enache care, a spus domnia sa, "a cantat bine". De ce scuze? si de ce in direct?
Domnul Victor Socaciu a notat doua piese cu aceeasi nota (6). A trebuit sa schimbe una din note in ultima clipa. Tot domnia sa, care a acordat 12 puncte piesei interpretate de Simona Nae (calusul national modificat) a facut o remarca ciudata referitor la piesa Dr. Frankenstein spunand ca: "pacat ca nu e macar compozitorul roman". Adica sa inteleg ca daca fie compozitorul, fie interpretul ar fi fost romani ar fi acordat piesei mai mult decat nota 5? Sa ma mai mir atunci de comentariile xenofobe ale forumistilor de pe site-ul TVR la adresa suedezilor care au "indraznit" sa participe la selectia nationala a Romaniei pentru Eurovision?
Prezenta Nidiei Moculescu ca back vocals la piesa Heaven a fost o alta surpriza (pentru mine). Uite ca tanara junioara (intre doua runde de scandal pe OTV) se ocupa si de lucruri serioase. Bravo ei, este o confirmare ca nu tot ce se zvoneste se adevereste.
A doua semifinala va avea loc la 16 februarie iar videoclipurile pentru piesele care vor concura atunci sunt deja online pe site-ul TVR.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu