handmadebijou

sâmbătă, 23 februarie 2008

Romania: In seara aceasta finala selectiei nationale


In seara aceasta incepand cu ora 20.10 TVR transmite in direct finala selectiei nationale pentru concursul Eurovision 2008.
Prezentatori vor fi Alina Sorescu si Iulian Vrabete iar in "camera verde" Iuliana Marciuc.
Invitat special in aceasta seara va fi celebrul Goran Bregovic, insotit de instrumentistii sai, Wedding and Funeral Orchestra!
Incepand cu orele 23.10 ca in fiecare an, va urma un talk show moderat de Berti Barbera cu concurentii, reprezentanti ai presei si ai juriului.
Ultimele zile inaintea marei finale nu au fost lipsite de evenimente.
Trupa VH2 si-a retras piesa din concurs deoarece exista suspiciunea ca Follow me se aseamana cu o alta piesa scrisa acum 10 ani de catre un compozitor roman.
Urmatoarea piesa, in ordinea punctajului ar fi fost Fight for life - Nico dar aceasta a refuzat sa participe cu doua piese in finala asa ca locul a ramas liber pentru New Effect ft Gentiana - Zamira. Sub pretextul unor alte angajamente pentru seara de sambata 23 februarie, New Effect ft Gentiana refuza participarea in finala si acelasi lucru il face si Adrian Enache care ar fi urmat in ordinea punctajului.
Pana la urma in finala au intrat fetele de la Yana cu piesa C' est la vie.
Marii favoriti ai acestei finale par a fi cei de la Biondo (Sudeia) cu piesa Shine, fapt ce a dat nastere la multe comentarii nationaliste atat pe forumuri cat si prin ziare. Toata lumea, public, juriu, interpreti romani, s-a trezit in ultima clipa sa dezaprobe participarea unor straini la finala nationala si evident reprezentarea Romaniei -in cazul in care acestia ar castiga- la Belgrad.
Poate era bine ca TVR sa se gandeasca mai bine inainte de schimbarea regulamentului dar probabil nu s-a asteptat ca "strainii", cum le zicem toti, sa ajunga printre favoriti si eventual sa si castige.
Consider ca in momentul de fata comentariile nationaliste sunt de prisos. Au invitat straini, lumea i-a placut, i-a votat deci mergem inainte inclusiv la Belgrad daca e cazul.
Juriul din seara aceasta este diferit de cel din semifinale. Ioan Duma a dorit ca in finala sa aiba alti jurati, ceilalti manifestandu-si deja preferintele muzicale.
Desi nu se stiu prea multe despre juriu, am putut afla doar doua nume: unul dintre ei este George Zafiu -Europa Fm iar al doilea ar putea fi corespondentul oikotimes. com, jurnalistul Sebastian Secan.
Finala si ordinea participarii:
1.Prea mici sunt cuvintele -Leo Iorga & Pacifica
2.Come this way- Zero feat. Marius Moga
3.Seven Days -Paula Seling si Provincialii
4.Fairytale Story - Nicola
5.Love is all I need - Tabasco
6.RailRoad, RailRoad - Rednex feat. Ro-mania
7.Dr. Frankenstein -LaGaylia Frazier - Suedia
8.Shine - Biondo - Suedia
9.Run Away -Catalin Josan
10.The Key of Life- Simona Nae
11.C' est la vie-Yana
12.Pe o margine de lume - Nico si Vlad Mirita
Finalistul din seara aceasta este posibil sa fie invitat sa participe la finala nationala a Greciei din 27 februarie, stiut fiind ca Grecia va participa pe 20 mai la Belgrad in aceeasi semifinala cu Romania.

2 comentarii:

  1. Pentru cei care considera ca Biondo trebuie sa ne reprezinte la Eurovision 2008 cu piesa "SHINE", exista petitia de la adresa http://www.petitiononline.com/Biondo/petition.html

    Mai exista o petitie care sustine ca piesa lui Nico este plagiata, insa nu scrie un cuvant despre Biondo in cerere - http://www.thepetitionsite.com/1/nico-vlad-mirita---pe-o-margine-de-lume-plagiat%5B . Atentie fani Biondo!

    RăspundețiȘtergere
  2. Tin sa reamintesc ca juriul a acordat un punctaj de 132 puncte piesei Shine si doar 127 de puncte pentru Nico si Vlad Mirita. Prin urmare nu juriul ci publicul a votat in favoarea piesei lui Andrei Tudor.

    Vezi punctajul juriului pentru Pe-o margine de lume in postul: http://eurovisionromania.blogspot.com/2008/02/romania-nico-si-vlad-mirita.html

    RăspundețiȘtergere