handmadebijou

luni, 25 februarie 2008

Romania: Comisia Profesională a UCMR-ADA a decis ca "Pe-o margine de lume" nu este un plagiat

Acuzatiile de plagiat aduse piesei "Pe-o margine de lume"compozitor Andrei Tudor au fost respinse astazi de catre Comisia Profesionala a UCMR-ADA anunta printr-un comunicat TVR.

În urma sesizărilor sosite pe adresa oficială de e-mail a organizatorilor Selecţiei Naţionale Eurovision 2008, dar şi pe forumul deschis pe site-ul TVR, potrivit cărora piesa câştigătoare, „Pe o margine de lume" (m.: Andrei Tudor; t.: Andreea Andrei, Adina Şuteu, i.: Nico şi Vlad Miriţă), ar fi plagiat piesa „La magia del Corazon" (interpretată de David Bustamante şi David Demaria), organizatorii au solicitat întrunirea Comisiei Profesionale a UCMR-ADA, pentru analizarea acestei situaţii.
Comisia Profesională a UCMR-ADA, formată din Horia Moculescu (preşedinte), Viorel Gavrilă (membru) şi Eugen Rotaru (membru) a constatat, în urma audiţiei celor două piese şi a analizării acestora, că acuzaţiile de plagiat aduse piesei interpretate de Nico şi Vlad Miriţă sunt nefondate.

Ca urmare, TVR a decis demararea promovării la nivel internaţional a piesei câştigătoare. Luni, 25 februarie, cei doi interpreţi îşi încep turneul de promovare a piesei „Pe o margine de lume" la Atena, unde urmează să participe la finala naţională din Grecia.


Mai jos aveti Referatul Comisiei Profesionale a UCMR-ADA si Transpunerea grafica a cate opt masuri din refrenul celor doua piese (notate in schema cu 'Ro' -romana si 'Sp' - spaniola) realizata de membrii comisiei





sursa:TVR.ro

2 comentarii:

  1. Sa se recalculeze corect punctajele pieselor din finala Eurovision 2008!
    Desi a fost enuntat in regulamentul de organizare publicat pe site-ul TVR ca "ponderea juriului in punctajul final va fi de 50% iar ponderea publicului de 50%" in realitate nu s-a procedat asa! In mod eronat, voit sau intamplator, s-au folosit unitati de masura diferite in stabilirea locului 1 la televoting fata de locul 1 la juriu! Astfel, daca la televoting locului 1 i s-a aplicat un algoritm ideal, considerandu-se ca fiecare din cei 12 jurati vor acorda cate 12 p (12x12=144p), la juriu nu s-a mai aplicat acelasi algoritm pentru locul 1, acesta beneficiind doar de punctajul celor 12 jurati ce au acordat in mod firesc, nu ideal, puncte de la 1 la 12! Deci la juriu, locul 1 nu avea cum sa obtina decat la modul utopic 144p, ceea ce ar fi insemnat ca fiecare din cei 12 jurati sa acorde cate 12 p! Prin aceasta manevra, locul 1 la televoting (Nico&Mirita) a obtinut 144p, iar locul 1 la juriu (Shine) a obtinut doar 132p! In mod normal, daca s-ar fi aplicat prevederea regulamentului potrivit careia ponderea juriului in punctajul final va fi de 50% iar ponderea publicului va fi de 50%, iar unitatea de masura ar fi fost identica, cele doua ocupante ale locului 1 de la televoting si juriu ar fi trebuit sa aibe fiecare cate 144p, ajungandu-se la balotaj! Omitandu-se, cu sau fara intentie, aceasta prevedere a regulamentului, s-a creat un decalaj nedrept si incorect de 12 p intre ocupantele locurilor 1, ceea ce s-a dovedit decisiv in stabilirea castigatorului!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, am citit si eu despre asta si l-am auzit si pe Dan Manoliu aseara la TVR. Dar chiar daca este asa, prin faptul ca inca din prima semifinala prezentatorii ne-au zapacit cu modul de calculare a televotului, TVR este acoperit. Puteam inca de atunci sa sesizam, nu am facut-o din pacate.

    RăspundețiȘtergere