handmadebijou

duminică, 24 februarie 2008

Romania: Nico si Vlad Mirita castigatorii finalei Eurovision


Aseara TVR a transmis in direct finala selectiei nationale a concursului Eurovision 2008. Castigatorii finalei au fost Nico si Vlad Mirita cu melodia "Pe o margine de lume" compozitor Andrei Tudor. Acestia vor reprezenta Romania la Belgrad pe 20 mai cand se va tine prima semifinala pentru Eurovision Song Contest 2008.
Cu un total de 271 de puncte, 144 puncte din partea publicului si 127 puncte din partea juriului, Nico si Vlad Mirita au castigat finala nationala Eurovision 2008.
Favoriti au fost si cei de la Biondo (Suedia) care desi au acumulat din partea juriului un punctaj mai mare decat castigatorii - 132 puncte- numarul de voturi date de public a fost mai mic, piesa "Shine" obtinand in urma televotului 132 puncte iar totalul de 264 puncte i-a clasat pe locul doi.
Iata cum a votat juriul piesa castigatoare "Pe o margine de lume"
1. Cristian Faur - 11 puncte
2. Mihai Ogaseanu - 11 puncte
3. Dan Teodorescu - 11 puncte
4. Dida Dragan - 12 puncte
5. Victor Socaciu - 12 puncte
6. Dani Constantin - 10 puncte
7. Flavius Teodosiu - 11 puncte
8. Florin Ionescu - 9 puncte
9. Titus Andrei - 12 puncte
10. George Zafiu - 9 puncte
11. Sebastian Secan (oikotimes.com) - 7 puncte
12. Tatiana Solomon - 12 puncte
Asa cum am scris ieri, castigatorii finalei nationale Romania Eurovision 2008, vor pleca luni 25 februarie la Atena, pentru a participa miercuri 27 februarie la finala nationala a Greciei.
Grecia are 3 concurenti in finala : Hrispa cu piesa "A chance to love", Kostas Martakis cu "Always and Forever" si Kalomoira Sarandi cu piesa "Secret Combination".
Intr-un super spectacol cu multi invitati, Grecia isi va alege miercuri seara finalistul pentru Belgrad.
NICO si VLAD MIRITA - Pe-o margine de lume - finala

Green Room dupa finala
Dupa terminarea finalei au ramas doar castigatorii, compozitorul si back -vocals, Victor Socaciu, Sebastian Secan, cei de la Biondo care au venit cu paltoanele pe ei sa felicite castigatorii si Ionut Ungureanu care facea haz de necaz. Restul: interpreti, compozitori, ziaristi si juriu au disparut in noapte ...
- Ca premiu de consolare, domnul Socaciu a propus ca trupa Biondo sa fie invitata la Cerbul de Aur.
- Tot domnia sa a cerut imperios ca anul viitor regulamentul sa fie schimbat, pentru ca nu-i asa, Eurovisionul este un festival de creatie (pardon, un concurs) iar compozitorul trebuie sa fie roman.
- Doamna Dida Dragan a plecat nervoasa...n-am inteles cine a suparat-o.
- Andrei Tudor era foarte fericit atat pentru victorie dar mai ales pentru faptul ca totii colegii de breasla au ramas sa-l felicite si a aratat scaunele goale din spatele sau..
- Biondo primisera un urs urias de plus pe care nu i l-au dat lui Nico asa cum a crezut Iuliana Marciuc, l-au luat cu ei acasa...
Talk show-ul anuntat de TVR nu a mai avut loc, toata povestea asta a tinut aproximativ 10-15 minute.....
Stiu ca planeaza zvonuri de plagiat asupra piesei castigatoare si ca s-au facut si petitii pentru asta...
Vreti sa semnam petitia si sa riscam o descalificare sau mergem mai departe cu piesa Pe-o margine de lume?
Aveti pareri? Lasati un comentariu! In zilele ce urmeaza voi incerca sa adun cele mai relevante comentarii de pe site-urile straine referitoare la finala nationala si evident la castigatori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu