handmadebijou

joi, 18 septembrie 2008

Asiavision Song Contest in 2009



European Broadcasting Union (EBU) a anuntat astazi ca formatul Eurovision Song Contest a fost cumparat de catre Asiavision Pte. Ltd.,iar, in premiera, primul Asiavision Song Contest va avea loc la mijlocul anului 2009.

Pe formatul popularului concurs european "Eurovision Song Contest", "Asiavision Song Contest" isi propune sa aiba reprezentanti din 15 tari, incluzand China si India.

Primul Eurovision Song Contest a avut loc la Lugano, Elvetia in 1956.
De atunci concursul a devenit o traditie europeana cu peste 40 de tari participante in fiecare an.

Bettina Brinkmann, Head of Formats and Special Events la Eurovision TV:

"Aducand versiunea europeana a ESC in Orientul Mijlociu si Africa de Nord, suntem acum incantati ca telespectatorii din Asia se vor bucura de unul din cele mai stabile spectacole de divertisment din lume."
Andreas Gerlach, CEO of Asiavision Pte. Ltd.:

"Formatul este foarte potrivit pentru Asia si locuitorii sai care iubesc muzica traditionala si au o inalta mandrie nationala.
Astazi, in Asia, totul este o competitie, economica sau politica. Concursul acesta este o competitie prietenoasa intre culturi. Ca si in Europa, limbajul universal al muzicii va ajuta ca oamenii sa devina mai apropiati si va creste intelegerea reciproca in regiune."
Asiavision, care va avea loc anual, va consta dintr-un turneu (competitie) regional si national pe parcursul a sase luni, turneu care va culmina cu Marea Finala. Concursul va fi distribuit in urmatoarele tari: China, Cambodgia, Hong Kong, India, Indonesia, Japonia, Laos, Macao, Malaesia, Pakistan, Filipine, Singapore, Korea de Sud, Taiwan, Thailanda si Vietnam.

Orientandu-se spre cele mai populate regiuni din lume, cu mai mult de trei miliarde de oameni, spectacolul are o potenţială audienţă de peste 500 de milioane de privitori. Mai multe posturi de televiziune si-au exprimat dorinta de a fi gazda transmiterii primului Asiavision Song Contest.


photo:EBU

2 comentarii:

  1. super!! in curand va fi cred worldvision!!:)) nu cred ca as vrea sa ascult vreo melodie din asiavsion!:)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca m-ar interesa doar finala. In rest alta cultura, alta muzica, mai greu de inteles sau apreciat.
    Worldvision? :) ar tine semifinalele tot anul :))

    RăspundețiȘtergere