handmadebijou

miercuri, 17 septembrie 2008

Se schimba sistemul de vot la Eurovision Song Contest 2009


Moscova declarata oficial orasul gazda al Eurovision Song Contest 2009

In 13 septembrie, grupul de consultanti EBU a aprobat oficial orasul Moscova ca viitoarea gazda a concursului Eurovision 2009.

Totodata Olympiski Arena va fi locatia unde se va desfasura evenimentul.


Svante Stockselius, Supervizorul Executiv al Eurovision Song Contest a declarat:

"Moscova este un oras impresionant si locatia propusa pentru desfasurarea evenimentului (Olympiski Arena )ne da posibilitatea de a avea totul sub un singur acoperis."


Televot si juriu pentru finala

Aflati la Moscova, oficialii EBU au discutat si schimbarea sistemului de vot din finala concursului Eurovision.
Acestia au decis ca rezultatul din finala sa fie stabilit atat prin televot cat si de un juriu national. Procentul in care televotul si juriile nationale vor influenta rezultatul final se va decide la sfarsitul acestui an.

In ceea ce priveste semifinalele, sistemul de votare va ramane acelasi ca si in 2008;9 tari din fiecare semifinala vor fi alese prin televot iar a 10 pe baza notelor acordate de juriu.

"Nimic nu este mai democratic decat votul publicului dar un juriu are posibilitatea sa asculte de mai multe ori cantecele inainte de a lua o decizie corecta.
In Belgrad am vazut diferenta dintre votul publicului si cel al juratilor de rezerva si credem ca o combinatie intre cele doua va face concursul mai interesant
", a declarat Svante Stockselius din partea EBU.

La urmatoarea intalnire, probabil in decembrie, oficialii EBU vor decide felul in care juriul va fi compus precum si regulile de jurizare astfel incat totul sa decurga cat mai corect.

Fanii Eurovision Song Contest entuziasmati de schimbarea sistemului de vot

In urma sondajului facut de site-ul esctoday.com , 86,9% dintre votanti sunt de acord cu decizia privind schimbarea sistemului de vot. Doar 9,5% sunt impotriva iar 3,6% nu sunt siguri.

In comentariile lor, fanii concursului cred ca rezultatul din 2009 va fi mai obiectiv iar accentul se va pune pe calitatea cantecelor si mai putin pe impactul vizual oferit de participanti.

3 comentarii:

  1. yep, muuulte detalii aici, prea multe pentru creierasul meu :) oricum am vazut poze cu arena din moscova si e MAAAAREEEE :)) deci un punct in plus...

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu-s asa de multe :) ca doar n-o fi creierasul tau atat de mic :))
    Un punct in plus, complexul olimpic, multe in minus in alte privinte.

    RăspundețiȘtergere
  3. E oficial,De Troppers sunt reprezentantii olandei...Citeste mai mult la mine :)))))

    RăspundețiȘtergere