miercuri, 5 august 2009

Punct si de la capat

Anul acesta nu am avut timp de ESC. N-am vazut finalele nationale, n-am urmarit turneele de promovare ale participantilor. Am reusit sa vad doar semifinalele si finala si ceva de la repetitiile pentru ele.

Una peste alta nu mi-a placut Eurovision Song Contest 2009. Cu exceptia spectacolului si a organizarii exceptionale a rusilor, concursul propriu zis mi s-a parut nu doar fad dar si putin fortat. Poate si pentru ca anul acesta s-a introdus in finala un nou sistem de vot, 50%-50% juriu-public. Piesele au fost mai cuminti, prezenta scenica la fel iar primele trei locuri dovedesc pe deplin ca s-a mers exact pe cele 4 criterii ale juriului.

1. Cantec
2. Text
3. Voce
4. Show

Poate o sa mi se spuna ca a fost un an mult mai bun din punct de vedere al calitatii cantecelor. Nu contest asta dar aici si acum voi fi subiectiva si tot subiectiv imi voi spune parerea.
Eu una m-am plictisit in semifinala, m-am plictisit in finala. E drept ca am asteptat cu nerabdare evolutia Elenei dar si a altor cativa care ravneau cu disperare la primele locuri, restul insa au fost foarte buni dar si foarte plictisitori.

Juriul a votat dupa criteriile de mai sus dar si dupa altele, binecunoscute de romani, care n-au dat nicio sansa Romaniei din start. Poate ca merita una mica.
Publicul, ca de obicei, a votat dupa criteriul bunei vecinatati si prietenii.

Cel mai bun exemplu este Hadise - Turcia, care a preferat sa dea din buric si sa cante, o data ea, de doua ori backing vocal-ul, decat sa vada si sa auda toata lumea ca nu le poate face pe amandoua in acelasi timp.
Ca sa ajunga pe locul patru, inaintea Patriciei Kaas, Jade si de ce nu Nelly Ciobanu si Elena Gheorghe, trebuie sa fi avut mult sprijin din dispaora atat din partea juriului cat si al publicului.


Sakis Rouvas s-a vrut atat de mult pe locul intai ca a iesit pe sapte. De fapt nu s-a vrut el cat orgoliosii sai compatrioti dar asta e alta poveste. Un esec pentru Grecia si pentru echipa ei, inca o experienta pentru Rouvas. Fanii (mai ales femeile) il iubesc in continuare :).

Nelly Ciobanu a fost cea mai placuta surpriza de la Eurovision Song Contest 2009.
Merita cu prisosinta un loc in primii 5.

Subiectiv si obiectiv despre Elena

A cantat foarte bine, a aratat foarte bine a avut un show slab.

Cantecul a fost dragut, versurile oribile. Ea a cantat superb, coregrafia a fost de toata jena.

Elena a uitat, se pare, ca va canta pentru 42 de tari si nu doar pentru cei din sala. Altfel nu inteleg incapatanarea cu care a evitat sa priveasca in camera pe timpul concursului.

Totusi, daca reprezenta alta tara eram in primii 10.

Concluzie: ori venim cu ceva inedit ori riscam sa nu mai trecem nici macar de semifinala.

Sincer?. Mi-e ciuda ca a iesit pe locul 19.
Sa revenim la primele 3 locuri.
AySel & Arash - Azerbaijan a fost ok, draguti, cantecel bun dar nu prea de locul 3.
Yohanna din Islanda cu o voce angelica, un chip asemenea, un cantec doar dragut si un show inexistent. Locul 2 pentru interpretare, frunuseste si privire candida direct in camera.
Alexander Rybak

Mi-a placut. Si piesa si mai ales interpretarea. Are talent cu carul, are farmec, stie sa cucereasca pubilcul cu un zambet. A meritat sa ia locul intai si a dovedit si pe parcurs ca a meritat. Este un artist complex, compune, canta la unul, doua instumente, are farmec.
Pentru Eurovision Song Contest 2010 unele tari au inceput deja sa se pregateasca, sa caute artisti, sa faca preselectii.

Noi insa ce vom face? Pe cine vom alege, pe cine vom trimite? Un interpret tanar cu voce buna dar cu mai putina experienta de scena sau un interpret consacrat, cu experienta din belsug?

Si cu ce fel de cantec?


Vom vedea ;)

8 comentarii:

 1. Imi aduc aminte cu placere de eurovision 2009 in care Alexander ne-a uimit cu originalitatea lui...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Adclickxpress is not a scam.but You can share business opportunities with and study from countless ad men
   Through the ACX Traffic Xchange,
   if u want to join me please login to given link and start earning from today

   http://tinyurl.com/ojvetuv

   Ștergere
 2. this is most important and excellent company to earn profit through it.
  if u want to join me please login to given link and start earning from today

  http://tinyurl.com/ojvetuv

  RăspundețiȘtergere
 3. Adclickxpress is just a groundbreaking leader in providing products and services for the online community
  And income alternatives with their affiliates.it a profit earning company for a student like us .
  http://tinyurl.com/p2menyr

  RăspundețiȘtergere
 4. I think this company is totally legit and has been helping people earn a handsome money. I also received my first income this week. It is a great programme and has been helping students like me to financially help me in studies. To join the adclickxpress please join me by clicking the link bellow:
  http://tinyurl.com/p2menyr

  RăspundețiȘtergere
 5. Yes , this company is totally profit earning company.
  if u want to join me please login to given link and start earning from today

  http://tinyurl.com/ojvetuv

  RăspundețiȘtergere
 6. this is most important and excellent company to earn profit through it.
  if u want to join me please login to given link and start earning from today ,I think this company is totally legit and has been helping people earn a handsome money.if u want to join me please login to given link and start earning from today

  http://tinyurl.com/ojvetuv

  RăspundețiȘtergere
 7. Adclickxpress is not a scam.but You can share business opportunities with and study from countless ad men
  Through the ACX Traffic Xchange,
  if u want to join me please login to given link and start earning from today Adclickxpress is just a groundbreaking leader in providing products and services for the online community

  http://tinyurl.com/ojvetuv

  RăspundețiȘtergere